torsdag 16 februari 2012

Alla Köpmäns Dag

Så har det åter varit dags för den årliga köphysterin "Alla Hjärtans Dag". I vilken allas våran Billy under inga som helst omständigheter deltar. Man undrar och förundraras över svenskens beredvillighet att utan vidare spis acceptera detta jippobetonade evangemang. Köpmännen firar såklart orgier när intäkterna räknas och några som helst skrupler när det gäller att sälja finns inte på världskartan! Så här kan det låta:

"Men se goddag fru åderbrock, skall det inte vara ett litet hjärta till maken"?
"Aldrig i livet, den träbocken skall inget ha, ni tjänar säkert pengar på allt trams han köper åt sin sekreterare". "Jamen vi har trevliga, hjärtformade brödkavlar som vi kanske kan intressera fru Åderbrock för"? "I rosa och dessutom järnskodda"?
Så där går dom på, utan den minsta hänsyn, allt i mammons förlovade namn!

Sen är det ju en annan aspekt, alla vi som inte har någon käresta, alla vi som är så fula och avskydda så inte ens vår egen mor kan tycka om oss. Vad skall vi göra mer än må dåligt?
Lösningen är nära mina anskrämliga vänner: Ett hopp (från en hjärtformad platå) och tillhörande fallhöjd på ett par hundra meter löser ju detta delikata problem omgående!
Sen blir ju alla glada och nöjda. Köpmännen kan till och med sälja gulliga kistor till våra få anförvanter och beströ dem med söta små gelehjärtan!

Billy by night
(I fritt fall)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar