torsdag 11 juni 2009

Sagan om Mona Fläsknos och mattläggare Fårberg

Min gode vän herr A. Fårberg var för några år sedan tillsammans med en "förtjusande" dam vid namn Mona Fläsknos, som han, efter vad historien förtäljer, hittade liggandes på lönnkrogen "Svagdrickan"s damtoalett. (Se bild på elände och tillfälle).


Då han vid detta tillfälle för ovanlighetens skull inte var riktigt nykter, bar det sig inte bättre än att han släpade hem och installerade henne i sitt hus.

Det är ju inte alltid så kul att leva ensam så vi måste ju ha överseende med denna lilla fadäs.
(Att han inmundigat en och annan klunk träsprit kan ju också ses som förklaring.)

Nå, detta var ju inte det egentliga problemet utan detta uppstod ju när träspritens verkan upphört och han tröttnat på att se henne ligga i soffan, tittandes på tvåloperor.
Hennes konsumtion av godis matchades bara av hennes vassa tunga och sura uppsyn, så han beslöt därför att göra sig av med belätet.

Detta var dock inte så lätt.

Hon bet sig kvar med näbbar och klor, skickade omväxlande hot-mail och snyftiga sms, rände runt i hans trädgård och bankade på dörrar, samt förde oväsen och gjorde allt för att svartlista honom hos hans vänner.

Till slut fick Fårberg nog!

Han rusade in och skrek: "Nu du din förbannade fläskfia skall du ut ur mitt hus!"
Med ett stadigt tag (med båda händerna) om hennes jättelika kran släpade han under skrik och tjut ut henne till sin firmabil.
Han fick öppna båda bakdörrarna då hennes omfång minst sagt var omfattande.

Han hade som mångårig Åledsbo en utmärkt kännedom om trakten och kände till en sjö inte långt borta, som troligtvis en gång i tiden hade använts till att prova kvinnors skuld eller oskuld under häxprocesserna på 1670-talet. (Jodå, den heter faktiskt Kärringdoppet)


Efter en hel del baxande, bökande, skrikande och allmänt oväsen hamnade hon rätt i plurret och vattennivån steg genast med fem meter. Så där kan det gå om man inte passar sig för träspritens inverkan på synen!
Nu vet ni det ärade löss där ute i cyberrymden, har ni problem med smällfeta bråkmakare till damer, så hanterar vi dom här i Åled mot en smärre(?) avgift!

Snipp snapp snut. Nu var sagan slut.
Jag skall supa mig full.
Billy by night (Singel forever)

3 kommentarer:

  1. Det var allt en hemsk berättelse Du levererade Billy... känns i alla fall tryggt att Ni i Eder byggd kan ta hand om ev fruntimmersproblem... och endast mot en smärre avgift!

    SvaraRadera