onsdag 4 januari 2012

Storm över Svedala

"Som stormen river öppet hav" sjöns för några år sedan av Mikael Rickfors och Susanne Alvengren och idag tycks den än mer passande än då det begav sig.
"Emil" och "Dagmar" härjar just nu som värst och trasar sönder den vanliga stillheten runt våra västkuststäder.
Det rör på sig äve´n på andra håll: I USA stormar det runt det republikanska partiets delstatsval, i Malmö, 15 mil härifrån, blåser folk hål i varandra med vapen i hand och i Aftonbladet smyger en försiktig västvind sig in i och med ett inlägg i jämlikhetsdebatten.

Det stormar också på en del håll kring undertecknad, åtminstone i plånboken närmar det sig snart orkanvarning i samband med januari månads räkningar!
Någon som har ett tips om hur man lagar till rötter? Eller kanske björknäver? Skulle behövas då möblemanget snart inte räcker till för att mota ut kronofogden och mina förklädnader inte längre kommer som en överraskning för mina kreditorer!
Ack ock ve! Vad skall en ta sig till i dessa blåstider?
Bäst att tjacka spikskor och listigt blåsa iväg som den käre "Blomman" sjöng i min ungdom, smyga sig likt en försiktig östan mot kontinenten, ge blanka f-n i fogdar och räkningar samt bara ösa på mer likt en tyfon än något mänskligt!
Jaja, drömma både kan och måste man!

Billy by night
(Tillbaka till tvätt och städning)bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar