torsdag 5 januari 2012

Vapenmakt och värnlös?

I dyningarna efter åtskilliga dagars skjutande med dödlig påföljd i Malmö går givetvis de politiska diskussionerna på högvarv. "Förbjud vapen" "ge tullen större resurser att leta efter illegala sådana", o.s.v. Jo, jag håller med, en pistol är i grunden ett vapen framtagit för att avliva skadade och skadskjutna djur, dock kom människan med för det ändamålet osedvanlig uppfinningsrikedom snart på ett annat användningsområde.....

Ja, det är en del av kakan men det stora problemet är den utanförskap som, framför allt unga människor, känner i dagens samhälle. Ett samhälle där de som redan har skall få mer och övrig befolkning tiga och lida still!
Känslan när inte någon eller något bryr sig, där ingen framtid inom samhällets ramar finns att nå eller få skapar ett tänkande som helt utgår från individen och gänget d.v.s "det är våra lagar som gäller"!
Det här är en mycket farlig inställning, det visar undersökningar om e.x amerikansk gängkriminallitet.
Vad göra åt det? Svaret torde vara givet för alla med ett iq över babiannivå: Dela upp de ekonomiska resurserna i landet!

Det kostar antagligen betydligt mindre att börja från så att säga början med en människa (skola, stöd, särskilda behov) än i slutet (fängelse, grov brottslighet, psykriatisk internering) än det gör idag.
Behövs det skattehöjningar? Givetvis, men de enda som känner panik inför detta är de redan besuttna, det skulle ju först och främst drabba dem.....
Därför skriker dessa människor så högt de någonsin kan för att inbilla folk på en ekonomisk lägre nivå att även dessa kommer att få det sämre med en politk som blåser vänstervindar.
Nå, skrik på era brackor, sanningens minut kommer....

Billy by night
(Med pennans makt och ej värnlös!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar