fredag 25 november 2011

Att matas eller inte matas....

En ganska belysande debatt som visar hur det står till med gamla Svedala har då och då blossat upp i Halmstad. Det gäller (som på så många andra håll i landet) den mat som affärer typ Maxi, Willys o.s.v slänger i sina containrar.

Ett par välgörenhetsinrättningar i stan som utspisar det nuförtiden tack vare borgarbrackorna stora antal hemlösa erbjöd sig (läs: bad att få) att ta hand om det som var ätbart för att kunna utföra sitt lovvärda arbete med större accuratess.
Företagen sa nej, hänvisade till sitt stora ansvar för matförgiftningar o.dyl varvid organisationerna erbjöd sig att helt friskriva dessa bolag från allt ansvar och själva stå för ev. konsekvenser.
Då slutade väl allt bra eller?

Ånej, tro för allt i världen inte det!
Det visade sig snart efter lite grävande av duktiga journalister att dessa företag får göra stora avdrag för allt som slängs. Dock gäller inte det om det ges bort, hur lovvärt syftet än är!
Vad fan har vi för system som i dessa tider när det pratas om krympande resurser gör det möjligt att skaffa sig vinst på att slänga mat???
Vet inte hur det är med er läsare men undertecknad var icke som barn tillåten att slänga mat hur som helst...... Milt uttryckt!

Billy by night
(Ivrigt rotande i containrar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar