lördag 5 november 2011

Dagliga reflektioner

Ja, vad skall vi reflektera över idag då? Kanske att två svenska journalister står åtalade i Etiopien, misstänkta för terrorbrott? Kanske det fina höstvädret där allas våran Billy med ett melankoliskt hjärta spatserade fram genom stan idag vid kanten av Old Man River? Kanske bör vi reflektera över oss själva, de segrar vi vunnit och de slag vi förlorat? De människor som stått oss så nära så nära men av en och annan anledning inte finns med oss längre? En del har lämnat oss rent fysiskt, en del glidit bort med dimman och bara lämnat minnen kvar? Minnen så vackra så att själva existensen av dom får tanken att vrida sig som tungan smakandes på surt rödvin.

Kanske bör vi tänka över de fel vi begått, de missar och tabbar vi kunde bitit oss i tungan hellre än att säga. Men som vi ändå sa ändå. De sårande ord som likt pilar från en båge trängde in och lemlästade, lika säkert som om de varit riktiga pilar?
Ibland när vi trott oss vinna har det vi vunnit i själva verket varit en Pyrrusseger, en seger som kostat oss så oändligt mycket mer än det vi vann.
Det är tid för tanke.
Det är tid för tro.
Och med tanke och tro kommer hopp.
Det är höst....

Billy by night
(Som stormen river öppet hav)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar