söndag 22 februari 2009

ADHD och körkort?

God dag alla trevliga människor (samt övriga idioter) där ute i cybervärlden!
Skall just till att skapa mitt allra allra första inlägg på min allra allra första blogg jag någonsin haft.
Spännande va?!
Mina tankar just idag går till en artikel i någon dagsblaska jag hade den tvivelaktiga äran att läsa för ett tag sedan.
Där uttrycktes med fasa att människor med bokstavsbeteckningen ADHD till och med får ta och inneha körkort. Skribenten föreslog kraftiga åtgärder från myndigheternas sida och tillika en lagändring som skulle försvåra för folk med detta handikapp att ta körkort.
Låt oss titta på vad detta med stor sannolikhet får för konsekvenser:
Konstaterande och behandling!
Skulle du verkligen ta ditt barn till BUP (psykiatrisk barn och ungdomsmottagning) och söka hjälp då barnet som vuxen, förutom sitt handikapp, skulle ställas inför ytterligare problem med att skapa sig en anständig tillvaro?
Utanförskap!
Människor som redan är marginaliserade skulle med sådan lagstiftning puttas ytterligare längre ut i marginalen.
Respekt!
Alla vill och behöver vi känna respekt för dem vi är, det vi gör samt känna oss hörda och behövda, ett jobb, ett yrke att skapa vår försörjning på. ADHD kan innebära ett svårt hinder att ta sig över vad det gäller flera yrkeskategorier, körkortslöshet innebär bara ännu mer utslagning.
Vilka gynnas då av sådan här rappakalja?
Jag kan mycket väl tänka mig att det jublas i vissa lokaler, hyrda eller ägda av ett eller annat ljusskyggt sällskap som ser sin rekryteringbas utvidgas, ty alla unga män (och kvinnor) vill ju känna sig respekterade och sedda av sin omgivning och hindras man att uppnå detta inom lagens råmärken så tycker säkert en stor del (och jag kan inte sätta mig till doms) att man likaväl kan gå utanför lagen.
Lösningen:
Är givetvis hjälp och bidrag till en något utvidgad körkortsutbildning för nämnda människor. Det handlar om en jämförelsevis liten peng i ett tidigt skede i stället för en mycket större peng i ett senare skede d.v.s "superfängelse" (kostar att bygga), psykvård, rättegångskostnader, ungdomsvård, drogproblematik samt en nära nog oändlig mänsklig tragedi!
Nu får det vara för denna gång, er allestädes närvarande Billy skall fara åstad och gå på krogen! Fördelen med detta samhälle är att det ger många anledningar till krogbesök samt gråt i Wiskeyn!
På återhörande!
Billy by night

2 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat! Inte minst bilden längst upp. Super!

    SvaraRadera