söndag 1 mars 2009

Dr Jäkel och Mr Billy

Dimman ligger som ett mjukt täcke, kall och våt, svepande mellan gator och husgrunder medan stjärnor och måne verkar ha flytt den dystra och mörka natten.
Bortanför krogarna och ölshappen mitt i smutsen och stanken från raglande fyllon och falna kvinnor ligger det lilla men berömda Sjukhuset "Benbrottet"och där, mina vänner, jobbar den framstående stjärtkirurgen Dr Jäkel.
En god man är han, ja det sägs så i alla fall, annars skulle han väl inte jobba här, rik och berömd som han är!
Mellan rader av sängar och gallerförsedda kyffen går han omkring i sin bländande vita rock och sina silkeslena nätstrumpor pladdrande på sitt egna lilla sätt med patienterna: Goddag fru Åderbrock, hur står det till idag? Är avföringen som den skall? Klättrar ni fortfarande på väggarna?
Utan att vänta på svar går han raskt vidare!
Godmorgon herr Fjantee'n, hur trivs ni med dom nya skötarna? Slår dom er tillräckligt?
Sitter tvångströjan bra?
När ronden är avklarad ger han sig hemåt på dom mörka och dystra gatorna till sitt lilla kråkslott med tillhörande skum källare och underjordiska katakomber.
Han tar av sig arbetsmunderingen, hänger upp sin doktorshatt (stulen på Ålens) och går ner i källaren för att fortsätta sina hemliga experiment.
Han har en tro på att man med en konstig dryck skall kunna separera det perversa från det normala så att man utan hejd och futtiga samvetskval kan få utlopp för alla sina galenskaper. Denna kväll är dock en kväll utöver det vanliga! Det hänger likt en elektrisk spänning i luften som säger att nu skall det ske, nu skall han äntligen lyckas!
Efter en stunds blandande av diverse olika preparat och drycker, b.l.a Skogstjärnan samt T-röd, intog Dr. Jäkel drycken i ett svep (vi dricker nämligen så här i Sverige!) och då mina vänner började det hända saker!
Han började skaka och stöna, rista och spy samt steppa till Thomas Di Leva (bara det bevisar att han inte var frisk!) och en långsam förvandling tog sin början!
Hans långa gestalt verkade krympa ihop men hans lilla vän mellan benen blev å andra sidan enorm.
Det märkligaste var dock den mentala förvandligen, hans lite försynta sätt var som bortblåst, den naturliga blygheten försvunnen och istället fanns där ett monster!
Han sprang omedelbart ut på gator och torg, raka vägen ner mot hamnens skumma tillhåll och med högsta fart in på bordellen "Polska Damer".
Tja, nu träder dock den Svenska Censuren in och beslagtar vissa rader till din förtvivlan (he he). Morgonen efter "slaget vid hamnen" fick alla de prominenta damerna uppsöka Dr. Jäkels mottagning och där kom dom allihopa lika hjulbenta!
Och nu är vi framme vid det sedvanliga slutet och i denna versionen av den klassiska historien slutar nämligen allting lyckligt.
Mr. Billy fortsatte att fara omkring på nätterna, och Dr. Jäkel använde en skruvtving på dagarna till att rätta till damernas ben.
Så vitt jag vet går han fortfarande ronden på sitt eget speciella sätt: Hur står det till herr B by night? Skriver fortfarande era skräphistorier? Sitter munkaveln bra? Och tröjan med remmarna?
Nej nej, ni får absolut inte springa lös!
Ta era piller, håll truten och ring mig i morgon!
Klassisk litteratur i ny tappning av:
Billy by night

2 kommentarer:

  1. Klassiskt litteratur i bättre tappning tycker jag...

    SvaraRadera
  2. Man bugar, skrapar med foten och beter sig allmänt inställsamt!

    SvaraRadera