onsdag 4 mars 2009

I sus och dus på Tylöhus

Jaha, efter ett och annat mer seriöst inlägg är det åter dags att stifta bekantskap med Billy och hans illustra companeros och denna gång är målet socitetenTylöhus i Tylösand.
För ett par år sen fick jag den allt annat än strålande iden att tillsammans med mina vänner "festa loss" på det berömda Tylöhus beläget vid det lika berömda Tylösand.
Sagt och gjort! Vi, det vill säga jag och mina vänner, "Soppe-Sune", "Snickar-Bengt" samt "Jack Higgins" grundade i vanlig ordning sittandes i de bakre regionerna av lönnkrogen "Svagdrickan".
Ägaren vill av någon anledning inte att vi syns vilket jag tycker är ganska oförskämt med tanke på hur mycket (ofta medhavd, hehe) sprit vi dricker där.
Efter att ha inmundigat en försvarlig kvantitet hembränt tog vi taxi (inte den blå-vita vi understundom åker med utan en vanlig) ut till tylösand.
En försvarlig muta till vakten och vi fick slutligen ett bord ganska nära scenen och slog oss ner samt beställde förfriskningar.
"Soppe-Sune" blev aningen bestört då han upptäckte att varken hembränt eller T-röd fanns på vinlistan men nöjde sig efter en stunds palaver med ett par karaffer port-vin.
Underhållningen skulle ett konstigt band som hette "Gyllene Skidor" med sångaren Pelle Gödsel, en halvgammal gubbe med blonderat hår, stå för och vi lutade oss bekvämt tillbaka.
Det var då allt började gå åt skogen!
Vid bordet jämte oss huserade tyvärr ett par av våra gamla bekanta: Polismästare Brutal, åklagare von Muut samt överkonstapel Kloveen.
Då kunde inte "Snickar-Bengt" hålla sig i skinnet längre!
"Hörru du din gamle trallgök" vrålade han åt polismästaren, "är det där din fru du har med dig"? "Eller har du pippi på att samla på uppstoppade gamar"?
Polismästaren mörknade betydligt och hans fru, som faktiskt liknade en gam, glodde argt på vår vän.
"Jack Higgins" stämde också in i kören: "Von Muut" ropade han, "varför har du tassarna i knäet, räknar du dina bestickningspengar eller drar du en handtrallare under bordet ditt pervo"! Skrek han.
Stämningen började sannerligen luta allt mer och mer åt det hätska hållet och exploderade fullständigt då "Soppe-Sune" vinglade fram och spydde upp något grön-rött över konstapel Kloveens fru.
Det blev ögonblicklig kalabalik!
Undertecknad försökte att synas så lite som möjligt då herrar poliser Grymt och Gris rusade in, tillkallade av polismästare Brutal och i kölvattnet följde ett kompani kustjägare med dragna vapen.
Jag lyckade nästan i mina förehavanden då jag snubblade över en kvast Quickt utsträckt av den tidigare åklagaren Christer van der Kwast som fått nytt städjobb efter en mindre lyckad karriär som åklagare.
jaha, roligt blev det inte och böter samt sjukvårdsräkning satt som en tagg i min plånbok samt att anledningen till att jag inte kunnat underhålla mina läsare med denna historia tidigare är att jag av skäl som jag anser vara irrelevanta fått tillbringa viss tid på statligt hotell.
Allas eder
Billy by night
(numera expert på att spika SJ-pall)

1 kommentar: